View Single Post
Eski 06-10-2016, 22:10   #129
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlar ben her zaman oyunu kuralına göre oynamak isteyen, 200-300 hatta 400 yıllık süreçte yapılan deney araştırma ve bilimsel bütün çalışmalara değer ve önem veren biriyim. Şimdi birileri çıkarda ben sadece NPK gübre ile bitki besledim derse ben demek ki kullandığınız suda kullandığınız gübrede iz elementlerde varmış derim. Bitki kalsiyum almadan beslene bilir mi, beslenemez o halde demek ki suyunuzun kalsiyumu da yeterliymiş derim Magnezyum da yeteliymiş derim
ama nereye kadar. Süreç tohumdan başlıyor ve bitkiden alabileceğimiz maksimum verimi alınca bitiyor. Bunu alamıyorsak eksikliği aramamız gerekiyor. Aramaya gerek yok ben memnunum diyorsanız kim ne diyebilir ki. Ama istediğimiz verimi yakalayamadık sebep nedir acaba derseniz işte orada o yol kavşağında buluştuk demektir.
Örneğin sayın megbilgi nin yaptığı çalışmada % 10 azot yeterli midir değil midir % 30 fosfor azmıdır çokmudur % 10 potasyum yeter mi yetmez mi irdelemesine girdiğimizde olayı çözüyoruz demektir.
Kimsenin çalışmalarını tenkit etmek, çalışma şevkini kırmak diye bir fikrimiz asla olamaz.Ama tarım sabır ve en önemlisi zaman isteyen bir olaydır. Amerika keşfedilmiştir bence yeni bir Amerika aramaktansa , Amerika ya gidecek yolları bulmakta bir an önce amerika yı görmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Keşke çalışmalarımız bizi, şimdiye kadar bulunan elementlerin yanına birde şunu ekleyince çok çok mükemmel verim alıyoruz bizde bu eksiği bulabildik Topraksız Tarıma buda bizden olsun diyebilsek.
Bütün arkadaşlarımın çalışmalarında başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön