View Single Post
Eski 05-10-2016, 17:11   #6
megbilgi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2014
Genelde 10 gün ara ile durumları buraya yazmaya çalışıyorum.

Bugün salatalıkların tohumdan itibaren 20. günleri.

Yeni yöntem oldukça başarılı olacak gibi görünüyor.
Geçen sene ile mukayese ettiğimde bu seneki salatalık yaprak büyüklüğü ve gövde kalınlığı daha fazla.

Aminoasit uygulaması köklendirmenin artırılmasında başarılı bir sonuç vermiş gibi duruyor.

20. günde salatalık fideleri üzerinde çicek tomurcuklarını seçmeye başladım.

Gübreleme NPK 10.30.10 vermeye devam ediyor. Ancak sulama sayısını azaltım. Sadece kuruluk hissedersem vereceğim. Bu aşamada köklendirmenin artması gerekli olduğu için mümkün mertebe aşırı sulama yapmamaya çalışıyorum.

Kokopit oldukça nemli kalabildiği için şu aşamada yeterli geliyor.

Aminoasit uygulamasını şimdiye kadar iki kez yaptım. 5 ml - 2 litre suyla karıştırarak saksılara eşit olarak suladım. Dranaj suyu ile su takına dönmüş oluyor aynı zamanda.

Fotoğrafla görüleceği gibi yaprak yeşiliği ve büyüklüğü oldukça güzel. Bir sorun görünmüyor.

Çicek tomurcukları belirmeye başladı. Erkek çicek oluşmaması için besinin birden yüksek hale getireceğim şu an EC=2 ile gidiyor. Bu haftanın sonunda 2,5 çıkaracağım. ( Bu şekilde giderse 30. gün civarlarında ilk çiceği görmemiz lazım. Buda geçen seneki uygulamaya göre 10 gün erken demek olacak. )

Bir hata olarak boğum araları beklediğimden daha fazla oluyor. Bunun sebebide yine sanırım yer darlığı sebebi ile gün ışığına ulaşma istekleri böyle olunca boyları ve boğum araları fazla oluyor. Ancak benim ortamım için doğal diye kabul ettim. Yeri geniş olanlar farklı sonuçlarla karşılaşabilir.

PH ı da mümkün mertebe 7 nin üstünde tutmaya çalışıyorum. Ancak aminoasit PH ı oldukça düşürüyor. ( Burada not olarak ekleyelim. PH ı düzenlemek için asit yerine aminoasit kullanırsanız hem bitkiler memnun kalacak hemde PH ınızı dengelemiş olacaksınız. Diğer asit çeşitleri besleme suyunun kalitesini bozuyor. )

4. haftanın sonunda 20.20.20 NPK ya başlamış olacağız.

.

Name:  IMG_0750 (Large).jpg
Views: 1276
Size:  58.4 KB

Name:  IMG_0752 (Large).jpg
Views: 1191
Size:  39.6 KB

Name:  IMG_0754 (Large).jpg
Views: 1186
Size:  58.2 KB

Name:  IMG_0755 (Large).jpg
Views: 1200
Size:  56.3 KB

Name:  IMG_0756 (Large).jpg
Views: 1209
Size:  43.5 KB

Besleme durumları

EC = 2
PH = 7 - 7,5
Sulama sayısı = gün aşırı saksı kuruluğu kadar.
Gübre = NPK 10.30.10

megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön