Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato
İki senedir pembe açmasını bekliyoruz.
Ya pembe açmazsa  Korkmuyor da değilim.
Şimdiden çalışmam lazım  Neler söyliyeceğime 
|
Bence ne söyleyeceğinizi değil kurtuluş fidyenizi düşünseniz iyi olacak.

Elimden kurtulamazsınız sayın telato

İki (bu seneyle 3.) senedir ayrı saksılarda, simsiyah topraklarla mı beslemedim, en güzel güneş alan yerleri ona tahsis mi etmedim.
Adeniumlarım, sanırım 2010 doğumlular. Van'daki canım arkadaşımla bir siteden tohum sipariş etmiştik, sonra elimizdeki tohumları yarı yarıya değiş tokuş yapmıştık.
Ben gardenya gibi zor çimlenen tohumlar aldığım için olmadılar, onunkilerin de bazısı oldu bazısı olmadı. Bizi üzmeyenler sadece bu adenium tohumları oldu.
Anlattığında çok gülmüştüm, yatarken saksıyı başucuna koyuyormuş, o kadar sevdi ki adeniumlarını. Bunlar onun tohumlarından benim payıma düşenler. Kulakların çınlasın canım arkadaşım. Kendisi siteye de üyedir ama gezici üyelerden hiç yazmaz.
Şebboy tohumlarımı hatırlarsınız, SDurul ablamdan gelmişlerdi. Sıfır fire çimlendiler ve elimde bir tarlaya yetecek kadar şebboy fidesi oldular. Dağıt dağıt bitiremedim. En son oldukça fazla bir kısmını apartman bahçesine diksin diye Adalet ablama gönderdim. Kalanını da köye götürüp diktim bu yaz. Durumları iyi, ceviz ağacı altına diktim. Kendime de bir tek bu fideyi bıraktım, yeterli gelmezse köyden takviye yaparım.
Geçen yıldan öldü sandığım mor çiçekli achimenesim ilkbaharda rizomlarından sürmüş, havalar serinleyince canlandı ve çiçeklendi.
Sefil Bilocanım, hasta oldu, öksürüp duruyor. Soğan rendeleyip suyunu sıkıp bir tatlı kaşığı bal ve birkaç damla limonla şurup yapıyorum. Ece'nin bronşitinde sonuç aldım bu karışımdan. Kızım iki yaşındayken birkaç kere antibiyotik kullandıktan sonra tamamen kestim ve keçiboynuzu pekmezi, ayva yaprağı çayı ve yukarıdaki karışımla devam ediyorum. Çocuklarım 3,5 yaşındalar.
Son 1,5 yıldır ne soğuk algınlığı şurubu ne de antibiyotik vermiyorum. Tabii beslenmeleri de hayati öneme sahip. Bol meyve, mümkün olduğu kadar çiğ sebze, kuruyemişler (ceviz, yaban mersini, kuru üzüm, badem, kayısı çekirdeği (az miktarda) antep fıstığı, fındık vs. gibi )
Çiğ zeytinyağı, süt ürünleri, pekmez, bal tatlandırıcı olarak. Bitki çayları (zencefil, ıhlamur, tarçın, nane, kekik) vs. vs. Köyde kuruttuğum meyveleri de meyve suyu niyetine hoşaf yapıp içiriyorum.
Bunlar evet yekun tutuyor, tek maaş bütçemizi zorladığı oluyor ama inanın hayatımızdaki gereksiz harcamaları çıkarınca hepsine yer açılıyor.
Çocuklarımız benim için çok önemli. Sadece benimkiler değil hepsi. Çocuklarımızın uyduruk şeyleri yemeleri, zamanlarını internet, tv, cep telefonu başında öldürmeleri, amerikan kültürünün iliklerimize kadar işlemesi, birliğimizin, dirliğimizin tehlikeye düşmesi, en kötüsü de bizi en hassas noktalarımızdan vurup kutsallarımız üzerinden yıpratılmamız, değerlerimiz konusunda şüphe ve umutsuzluk yaratılmaya çalışılması. Dört tarafımızdan kuşatılmışız, hem maddi hem manevi. Çok dikkatli olmamız gerek çok

Çocuklarımız bu ülkenin geleceği, farkında olmadan elimizle kucaklarına veriyoruz. Deşmeyim yaramı, laf lafı açıyor, Oğuz Kağan'dan nerelere geldik.
Oğlum, ful arap yaseminlerinin önünde.
Mor yapraklı süs yoncam. Dikkat ettim, mor yapraklarının içindeki şekillerin hiçbiri diğerinin aynı değil.