Ağaçlar net, gün içerisinde sürekli girdiğim üç beş siteden biri, bilgisayarın başına her geçtiğimde mutlaka bakınıyorum ne var ne yok diye. Yaklaşık iki yıldır tonlarca şey öğrendiğimi, öğrendiğimden daha azını ama bana öğretenden daha çok kişiye de öğrettiğimi, katkı yaptığımı düşünüyorum.
Son üç yılda tahmin dahi edemeyeceğim, maddi manevi beni yıpratan olaylar yaşadım ve 'insanları tanıdıkça yalnızlaşır insan' sözüne daha çok inanır oldum. Son dönemde ise çok sevdiğim arkadaşlarımın hayatlarının nasıl dibe vurduğunu, anlamsızlaştığını, yıllarca peşinden gittikleri ideallerinin balon misali patlayarak boş çıktığına şahit oldum, üzüldüm.
Bu zor dönemde evimin kapısından içeri girdiğimde nasıl huzur buluyor rahatlıyorsam buraya girdiğimde de benzer duygularla mutlu oldum.
Tohum paylaşım etkinliğinde ise, tohumlarla boğuşmak, hanıma rağmen etrafı batırarak tohum toplamak, ayrıştırıp paylaştırmak zor olsa da, bu işten ayrı bir heyecan duydum, aldığımdan daha fazla tohum verdiğim için mutlu oldum, tohumlarımın Türkiye' nin dört yanda yeşerdiğini görmekten ve teşekkür almaktan gurur duydum, hatta sitenin adı bir şekilde geçtiğinde dağıttığım üç beş tohumdan dolayı havaya girdim kibirlendiğim bile olmuştur.
Sonuç; insanların ne amaçla olursa olsun bir kaç kez de olsa bu siteye uğramasına kısıtlama konmaması, zorlanmaması gerektiğini düşünüyor, bu davranışların samimiyete de kısıtlama getireceğine üstte saydığım güzelliklere zarar vereceğine inanıyorum. Konulacak kurallar uyulmalıdır da, nasılsa herkes istediğine istediği kadar tohum göndermekte özgür.
Sevgi ve saygılarımla..
|