View Single Post
Eski 04-10-2016, 09:53   #431
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
SDurul ablamdan gelen hoya carnosa, iki çiçek daha açacak. İkisini de biz memleketteyken açmış.
Name:  IMG_3869.jpg
Views: 524
Size:  42.1 KB
Name:  IMG_3870.jpg
Views: 488
Size:  42.0 KB

Geçen yıl ki sonbahar ve ilkbahar sezonu soğan satışlarında çok sevdiğim frezya soğanlarından bulamamış ve oldukça üzülmüştüm.
Frezya sayfasında dert yana yana yazıp dururken sayın Dumlupınar ve sayın kgursan sağolsunlar sezon sonunda kendi frezya soğanlarından gönderdiler. Sonra da bu gördüğünüz frezya tarlası ortaya çıktı. Onlara ne kadar teşekkür etsem az. Garibi ne kadar sevindirdiniz bilseniz.

Frezya yetiştirmeyi zor bulan arkadaşlara tavsiyelerim, frezyayı asla sıcak, güneşli güney taraflara bırakmayın ya da dikmeyin. Frezya serin sever.

Bir de fazla sulanmayı sevmez. Suladığınız vakit suyun saksıdan tahliyesi çok önemli.
Hem saksı tabanına koyacağınız çakıllar, hem de saksı altına vereceğiniz yükseklik önemli.
Saksı tabağındaki su asla saksıya değmemeli. Geçen yıl suyu fazla kaçırdığımı düşündüğüm zaman saksıyı duvara dayayıp suyun iyice süzülmesini sağlardım.

Ekili olanlardan bir kısmı benim tohumdan üretimim soğancıklar, bir kısmı anaç soğanlarımdan ayırdığım yavrular.

Diğerlerinin bir kısmı sayın Dumlupınar ve sayın kgursan'dan gelen soğanlar. Sayın Dumlupınar, mini, beyaz çiçekli, yoğun kokulu frezya tohumu göndermişti, onları ayrı diktim. Geçen yıldan bitkilerimden aldığım karışık renk frezya tohumlarını da ayrı diktim.

Name:  IMG_3868.jpg
Views: 507
Size:  46.8 KB

Geriye beklemek kaldı.

Yılbaşı çiçeklerimin de saksılarını azıcık büyüttüm. Sevgili A_Nomad'ın tavsiyesiyle bu mevsimi bekledim. Teşekkürler arkadaşım yönlendirici bilgilerin için.
Name:  IMG_3873.jpg
Views: 498
Size:  49.6 KB

Sayın telato'dan geçen yıl tek soğan olarak gelen pembe sümbülteber epey yavrulayıp sayısını artırmıştı. Bu yıl o yavrular da eminim yavrulamıştır Ancak anaç soğan bu yıl ilk çiçeğini açacak inşallah.

Name:  IMG_3872.jpg
Views: 487
Size:  59.3 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön