View Single Post
Eski 04-10-2016, 09:12   #429
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Yeni Ginecim, sarı renklerine dikkat etmemiştim, sen yazdıktan sonra gidip baktım gerçekten sarı renklilerdi. Ancak yazmaya fırsat bulamadan memlekete gittik. Geldiğimizde de anneleri çoktan uçurmuştu.

Daha yumurtadalarken bir tanesi yuvadan kaymıştı ne yapayım edeyim elimin kokusu sinmeden bu yumurtayı yerine koyarım diye düşünürken aklıma selluka yaprakları geldi. İki tane koparıp üst üste koydum yumurtayı yapraklarla tutup yuvaya bıraktım. Sonra da merakla annenin ne yapacağını beklemeye başladım. Çok şükür ki kabul etti ve bu civcivler çıktı.

Şimdi gelelim bitkilerimizdeki yeni gelişmelere. Şu mesajdaki kök yününe batırılmış gardenyam köklendi ve küçük bir torf saksıya aldım. Şimdi görüldüğü üzere yeni saksısında iki yeni yaprak verdi.
Name:  IMG_3862.jpg
Views: 500
Size:  56.4 KB

Forumdan gelen dört adet gloksinya yapraklarımı da memlekete gitmeden önce yumrulandıkları için saksılara almıştım. Onlardan ikisi filiz sürdü, bir tanesi yeterli büyüklüğe ulaşmadığı için annesinden ayırmadım. Diğerinin yaprağını kestim. Tabi ki kesilen yaprağı da atmaya kıyamadım ve pet bardağa yeniden diktim.
Name:  IMG_3864.jpg
Views: 490
Size:  47.8 KB
Name:  IMG_3863.jpg
Views: 502
Size:  62.3 KB
Name:  IMG_3865.jpg
Views: 473
Size:  63.6 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön