View Single Post
Eski 21-09-2016, 17:04   #63
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ MeyveliTepe, bendeki thai biberler aynen verdiğiniz ilk linkteki kardeşlerine benziyor. Biber gerçekten acı ancak bir oturuşta altı yedi tane yiyebiliyorum ki bu da biberin az acı olmasından değil sanırım benden kaynaklanıyor Bu arada neye üzüldüğünüzü anlayamadım.
Üzücü diye nitelendirdiğim şey, 4 yıllık emek sonucunda ortaya çıkmış ve ne olduğu kaybolmadan takip edilmesi gereken bir çeşidin ne olduğu belirsiz bir çeşit durumuna düşmüş olması.

Siz benden veya bahcedenn'den böyle bir tohum almamışsınız, geçen sene buz45'den almışsınız. Yetiştirdiğiniz o mudur bilmiyorum, şayet oysa ve rengi kırmızıya dönmüş 6-7 biberi bir defada yiyebiliyorsanız muhtemelen bir bhut jolokia'yı, hatta scorpion trinidat'ı da yüzünüzü buruşturmadan rahatlıkla yiyebiliyor olmalısınız.

Bu arada, çok benzer görüntüye sahip, yine biberleri yukarı bakan ama tamamen farklı lezzetlerde onlaca farklı biber çeşidi olduğunu söylemeliyim.

Doğrusu, ben bu biberden tek bir küçük ısırık dahi yiyemem. Biz genellikle 15-20 biberi bir kilo tatlı biberle karıştırarak çok acı sos yaparak değerlendiriyoruz

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön