View Single Post
Eski 20-09-2016, 17:32   #929
ibrahimes
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Fırtına geliyor...

Bizim burada bu zamanlarda yağışlar artar, son sıcaklıklar yaşanmaya başlanır, gece soğukluğu artar, yazlık ürünlere güle güle denir...

Nesillerdir burada doğup büyüdüğümüz için her yıl tekrarlanan olaylara alışmak çok zor değil, ama son yıllarda değişen iklimde yağışların geç ve az gelmesine neden olmuyor değil hani...

Önümüzdeki bir kaç gün içinde fırtına, rüzgar ve yağış başlayacağını tahmin ediyorum... Bu yağış kışlık ürünlerin bir anda atağa geçmesini sağlar, hepsi neşe içinde büyürler aman dikkat bu dönemde kışlık ürünlerin en büyük düşmanı tırtıldır... Kelebek ve tırtıllar için önem alınız ^^

Dolunay zamanının geçmesini bekliyorum sonrasında zamanım el verdiğince kışlık ürünlerin ekimine devam edeceğim... Turp, ıspanak, pazı, kırmızı pancar, havuç, lahana ve kıvırcık çeşitlerinin kimisinin tohumu kimisinin fidesi asıl yerlerine dikeceğim.

Sonbaharın girişini asterle yaparız ve kasımpatıyla sonbaharı sonlandırırız. Asterler açtı sıra kasımpatılarda ^^

Eklenti 627995
Tırtıllara önlem alın yazınca sizden bir fikir alayim istedim. Nasıl önlemler alabiliriz? Lahanalar, Brüksel lahanası, brokoli ve turplarda şimdilik az da olsa delikler oluşuyor. Dün brokoli de birebir yaprak renginde bir tane yakalayıp imha ettim ama hepsini bulmak çok zor.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrahimes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön