Lezzetli ve Acı Sos Tarifi:
Tarife başlamadan önce, tarif Yabancı kaynaklı olduğu için ağız tadınıza uymayabileceğini ve ana hattı bozmadan şekillendirilebileceğini söylemek isterim. Tüm agaclar.net üyelerine afiyet olsun
Malzemeler:
- 500 gram Kurutulmuş biber. (Kurutulmamışsa adım 3'ü uygulayabilirsiniz)
- 4 adet Sarımsak
- 10-12 yaprak Fesleğen
- 1 su bardağı Sirke
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1•Biberlerinizin saplarını iyice ayıklayın.
2•Tohumunu ayıklamanız acılığı azaltacaktır. Bunu göz önünde bulundurun.
3•Biberlerinizi ortadan ikiye hatta mümkünse küçük parçalara ayırın ve daha önceden ısıtılmış fırında asla yakmadan çok da ıslak bırakmadan kurutun.
4• Kurutulmuş biberleri ve temizlenmiş, ezilmiş sarımsakları blender'a koyun ve iyice parçalanmasını, karışmasını sağlayın.
5•Daha sonra Fesleğeni ekleyin ve devam edin.
6• Son olarak da sirkeyi ve tuzu ekleyin. Son kez iyice çalıştırın.
7• Sosunuz hazır. Küçük cam şişelere doldurabilirsiniz hediyelik için.
--- getirmesebari (agaclar.net/forum üyesi) ---