Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi getirmesebari
Ben biberleri saklama şekillerini araştırdım. Yabancılar sürekli sos yapıyor (pul biber neden yok anlamadım). İşlemden geçirmek istiyorsanız acı sos yapıp yemeklerinize öyle dökün diyorlar. Bizim acısso gibi şişelere dolduruyorlar. Bütün saklamak istiyorsanız da buzlukta dondurabilirsiniz diyorlar. Kurutmak için de ikiye kesip kurutabilirsiniz diyorlar. Ama bir püf nokta var. Alttan üste doğru, yeşil kısmı ellemeden kesip dikkatlice çekirdekleri alıp oyle kurutulursa daha iyi oluyormuş. Çekirdeği de, bağlandığı o beyaz yeri zedelemeden almak gerekiyormuş. (Biberin en acı yeri orası) . Kurutunca daha çıtır oluyormuş. Dondurunca daha fresh (ıslak gibi, taze gibi ama yeni kopmuş şekilde taze değil) oluyormuş. Ayrıca fırında kurutma da yapılıyor ama yapılış şeklini hatırlamıyorum. Bir de sebze kurutucular var. Evde sebze-meyve kurutucu yapmak istiyorsanız YouTube'a DIY Food Dehydrator yazabilirsiniz. Afiyet olsun erkan bey. Bu arada biz normal biberleri gölgede kurutmayız, oluşan nem dolayısıyla çürür, küflenir.
|
Teşekkürler,bu bilgiler tam aradığımız cinsten.