Öncelikle tüm arkadaşların
Kurban Bayramı kutlu olsun.
İnsanları bir araya getirmede büyük önemi olan bu özel ve güzel günleri
Şehit haberleri ile bize buruk kutlatan şer odaklarını lanetliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Türk sinemasında bizim kuşağın
yakışıklı ağabeyi Tarık Akan'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Şöyle geriye baktığımda bu ülkenin efsane rol modelleri bir bir göçüp gittiler. Ortalık sanatı
şöhretten ve paradan ibaret sananlarla doldu taştı.
Herşeye rağmen bu
devletin ve milletin büyüklüğü umutlarımızdan koparmıyor bizi.
@Martini kardeşim. Benim göbek marul tecrübem hiç olmadı. Sitede yanılmıyorsam
AteşKaptan abimiz bu marullardan çok ekti ve paylaştı. Bilmediğim bir konuda seni yanlış yönlendirmek istemem.
Ancak bilgim dahilinde edindiğim tecrübeler ışığında bir kaç söz etmek isterim.
1- Perlite umarım toprak, torf vs. gibi şeyler karıştırmamışsındır. Şayet karıştırdıysan sulama politikanı iyi düzenlemen gerekir.
2- Sade perlitle yaptıysan, ekim yaptığın kabın drenaj, yani sulamadan sonra fazla suyun tahliyesi için gerekli önlemi almış olmalısın.
3- Fideden yetiştirmeye çalıştığın için işin kolay. Hatta en kolay üretimi olan bitki marul topraksız tarımda. Ama bir o kadar da hassas bitki. Belirli bir sıcağın üstünde ki sanırım Tekirdağ'da da 30 derecenin altına düşmemiştir ısı, yetişmesi çok zor.
4- Gübreleme için ne kullandığını ve ne kadar miktarda kullandığını bilemiyorum. Oranlar doğru kullanılsa bile perlite ektiğin için belirli bir sürede sadece su ile sulama yapman gerekir ki, gübre tuzlarının köklere yapışıp zarar vermesini önlemek için.
Bu yazdıklarımdan hatalı olduklarını tespit edebilirsin.
Bu vesile ile Allah'tan bir mani çıkmazsa bu yıl Mersin'de 2 okul için topraksız tarım serası yapıp hediye etme arzum var.
Öncelikle evin damındaki seramı Mersin Teknopark'a götüreceğim ve aktif hale getireceğim. İyi bir organizasyon yapabilirsem aynısından iki okula da ortaklaşa maliyet paylaşımıyla kurmayı düşünüyorum.
Nasip olursa okulları çağırıp hem TeknoParkı görmelerini hemde böyle bir topraksız tarım serasını görmelerini sağlamaya çalışacağım.
Bu yıl bu iki arzumu da gerçekleştirmek istiyorum. Tabi yeterince zaman bulabilirsem. Seramı Teknoparka götürmem zor olmayacak ama diğer konu bayağı bir zaman ve organizasyon gerektirecek bir konu.
Hem maliyeti çıkartmak gerekiyor, hem okulu tespit etmek gerekiyor. Okulu tespit ederken de maksimum fayda düşünülürken benim okula ulaşımımın kolay olması gerekiyor. Bu arada diğer okulları da küstürmemek gerekiyor.
Şayet başarılı olursa 1 dönem bir okulda, 2. dönem başka bir okulda olabilecek şekilde organize de edilebilir. Daha bir sürü farklı fikirler de çıkabilir sizlerden...
Umarım her ikisini de bu yıl başarabilirim
Saygı ve Sevgilerle...