View Single Post
Eski 15-09-2016, 11:45   #519
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Sonuç itibari ile amacım carolina reaper yetiştirmek ama bu yaşadıklarımız'da bize yabancılarla iletişim,yurtdışından alışveriş,kargo ücretleri,takipli ve takipsiz kargo gibi bir çok tecrübe edindiriyor.

2 yıldır yurtdışından alışveriş yapıyorum bu biber sayesinde başladı macera.İlk iki seferi ebay alışverişiydi kargo ücretleri ortalama 2$ geliş süresi 15-20 gün geldiği yer Amerika mektup zarfıyla geldi,geliş şekli büyük ihtimal gemi takip numarası yok,artık yolda kaybolur veya gelir şansa.Benim üç kargodan ikisi geldi.Tohumlar'da (genelde 10 lu paketler olur)ortalama 2$ oluyor.Maliyetler düşük süre az uzun sonuç malesef sahte tohumlar.

Bu sene çıtayı yükseltelim dedim hani derler ya ucuz etin yahnisi yavan olur misali.Pepper joe'den aldım sitesi videoları baya profesyonel gözüküyordu.Tohum 10$ karo 8$.Kargo takipli geliş süresi 5 gün şekli mektup zarfından büyük kargo zarfı görünümünde.Öncekilere oranla baya pahalı ama hızlı ve takipli.

Sonraki kargo tekrar pepper joe'den ücret ödemedim aynı şekilde yolladı takipli,araya bayram girdi o yüzden şu anda İstanbul'da görünüyor, onuda 5-7 gün diyebiliriz.

Bu sene son noktayı koymak istiyorum.Son olarak bu biberin asıl üreticisinden Ed curry'den aldım.Dün satınaldım,tohumlar 6$ kargo üç seçenek var en ucuzu 15.25$ bu noktada kafam çok karıştı.Bir şekilde derdimizi anlattık imdirim istedik kargoda,indirim kuponu yolladı(indirim yaptı yani) bu seferde kargo takipsiz gelecek o parayı oradan kıstık diyor,hiç hoşlanmadım bu işten ama gelirse sıkıntı yok,takipli olmasada olur ama gelmezse dertler o zaman başlıyor.Verdiği takip numarasından şu anda takip ediliyor ama Amerika dışına çıkınca edilip edilmeyeceğini görecez,onu'da paylaşırım buradan.

Sonuç olarak pepper joe ile yaptığım alışveriş en hızlı en sağlamıydı ama dedik ya biberler görünmeden gerisi teferruat.Anlamadığım olay aynı ülkeden biri 8$ yollarken diğeri neden 15.25$ istiyor.Sizlerle carolina reaper elde etme yolundaki maceralarımı paylaştım.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön