- beni örnek almalısın ...diye ekledi..Ece'nin aklı başından gitmiş örnek almak bir kenara o an sadece olanlara bir anlam vermeye çalışıyordu.kara kedi çok rahattı.Ece artık anladı.bu gördükleri ne bir hayal ne de bir rüya değildi.Kediye döndü ve sordu:Sen konusuyorsan o halde tüm hayvanlar?Karakedi Ecenin sözünü keserek "ağaçlar gökyüzü güneş ve tüm evren desek Ece?"dedi.Ece:yani senin gibi tüm evren de mi konusuyor?kara kedi:evet.dinlemesini bilene,anlayacak olana evren açar kapılarını.aslında evren hep konuşur ama bunu dinleyen çok az kişi vardır evrende.Ece:yaa demek evrendeki hersey konuşuyor!!kara kedi:evet.iyice dinlersen tüm evrenin ağlayışlarını özellikle bizim yaşamamıza can veren ağaçları dinlersen gözyaşlarını bile duyabilirsin.bu sarsıcı cümleleri söyledi ve kapıyı aç Ece dedi.Ece donmuş gözleriyle kapıyı açtı.kara kedi:unutma evren konuşuyor.eğer dinleyemezsen,ona önemli olduğunu anlatmazsan evren iki kez susacak.Birincisi:sen ve senin gibi onunla konuşmaya çalışanlara kapılarını kapayacak.İikincisi,evren kapılarını insanlığa kapatmak zorunda kalacak.siz insanlar canlı ısıltılı bir evreni öyle kolay sömürdünüz ki.size inanmak zor insanlar!!sizi besleyen,size cennetin bir örneğini yaşatan evrene davranışlarınıza bakın.Sonra kalkıp insanlık konusunda zirvedeyiz dersiniz!dün gece ağaçlarla uzun uzun sohbet ettim ormanda.Gece koyu bir karanlıkta yüzden fazla ağaçla konustum.hepsi bu yüzyılda ölümü bekliyor.hepsi kara bir kediyle bunu paylastı.Ağaçlar size hala sevgi duyuyorlar.Onlar sizsiniz sizde onlar!siz kendinizi başka bir varlığın yerine koymaz mısınız?ne kadar insansınız Ece?şimdi alkış zamanı haklısın.bu zamanda ağaçlar ve gökyüzü zirve de değil.siz geçmişle oyalanın durun.Gelecek,ağaçlar ve gökyüzü ağlıyor.Ama kendileri için değil.siz duyarsız insanlar için!Şimdi inip biraz geceyle konuşmak istiyorum.sen hazır olduğunda tüm evren seninle konuşmaya başlıyacak.Çünkü evren isteyen herkese kapılarını açar.Dün gece iki çocuğa kapılar açılmış.çocuklar artık evrenle konuşabiliyor."Ece sevgiyle kal"dedi kara kedi Ece'nin kucağına zıplayıp,sevgi dolu seslerle.Ece şaşkınlık içinde kapıyı açtı.kara kedi sessizce arabayı terketti.
|