Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail
kolcay bey kırmızı tombula yakın carolina diye bahsettiğiniz biber bhut jolokia ancakbiraz daha tombul sanırım tohumlar açık alanda yetişen biberlerden alınmış ve biraz karışma durumu var ancak bhut baskın bir tür olduğu için yakın görünümdeler üzerindeki pürüzler zaten bhut formunun belirtileri ancak kokusunada bakmak lazım. tabakta görünen kahverengiye yakın biberlerde chocolate habaneroyu andırıyor ama kokusuna bakmadan birşey söyleyemem. habanero acılığındaki biberler yemekte bütün olarak yiyeceğiniz en üst acılıktaki sınırınız olsunbütün yerken internetteki videolara aldanmayın üzün zaman acı biber yemiş capcaicin toleransları yükselmiş insanlara özenip bende yerim demeyin inanınki sonu hastanede biter.
az önce çiğ köftenin arasında bir adet bhut jolokia yedim hiçbirşey olmadı acı eşiğim yüksektir dışarıdan görseniz bhut yemiş anlamazsınız ancak 15 dk sonra midem kasılmaya terlemeye başladım her zaman olan durum ve ben alışkının yatağa uzandım bir 15 dk sonra geçti ancak göğsünüzde hissettiğiniz tutulma ve mide krampları ilk zamanlar çok korkutucu olup kendinizi hastanede bulabilirsiniz şaka yapmıyorum gayet ciddiyim. dalında olgunlaşmış büyükçe bir bhut jolokianın karşısında erkeklik para etmez. ben yerim diyen varsada videoya çeksin beraber gülelim. internette gördüğünüz kurutulmuş 3 cm lik bhut jolokia yiyenlerle 6-7 cm boya ermiş dalında kıpkırmızı bir bhut jolokia arasındaki farkı öğrenmek isterseniz 2 değil 5 kez düşünün.
|
Kırmızı tombul biber derken hangi biberden bahsediyorsunuz?