View Single Post
Eski 08-09-2016, 23:52   #710
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
...Şimdi de sanki çok yorgunmuş gibi geliyor bana...
Beğenin için çok teşekkürler YeniGinem Haklısın bu sene çok yoruldu güzel kızım, bu çiçeklerden sonra uzun uzun dinlenecek artık ve kısmetse önümüzdeki sezon için enerji toplayacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bir tutam bilgi rica edebilir miyim, bu arkadaş nasıl bir şey, soğuk ile arası nasıl, yılda bir gün mü açıyor sadece, diğer zamanlar hep yeşil mi?
Aman efendim kimler gelmiş sayfama, safalar getirdiniz

Bu arkadaş bir atlas türü (Epiphyllum oxypetalum) ama çiçeklerini gece açıp sabahına kapattığı için ve beyaz rengi sayesinde dilimizde 'bir gecelik gelin' olarak isimlendirilmiş. Dünyada ise daha çok Night blooming cereus/ Dutchman's pipe/ Queen of the night isimleri kullanılıyor.

Standart atlas bakımı yeterli. Yazın direkt güneşten, kışın da 7 derecenin (Celcius) altındaki soğuklardan korumak gerekiyor.

Benim prensesimin bu seneki beşinci çiçeklenmesi bu, yılda bir kez çiçeklenmiyor yani ama her bir çiçek sadece bir gece açık kalıyor, çiçeklenme dönemi de yaz mevsimi bu arada...

Çiçekleri gece boyunca açık kalır ve mis gibi kokar ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kapanarak ömrünü tamamlar. Çiçekleri de gerçekten tam manasıyla kocaman

Çiçeklenme dönemi dışında yeşil kalır (o halini de ayrı severim ben) kocaman, parlak, yeşil yaprakları oldukça estetiktir.

Bilmem sorularınıza yeterli cevap oldu mu, olmadıysa söyleyin lütfen

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön