View Single Post
Eski 04-09-2016, 17:24   #29
Kalon
Yeni Üye

Kalon's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2016
Merhabalar Sayın mmmura

bu sene bende ektim fakat meyve alana kadar fotoğraf paylaşmayı düşünmüyordum. Sizin güzelleri görünce birden heveslenip
ben de tecrübemi paylaşayım dedim

gelelim konumuza; Taylandan gelen tohumları kışın ektim çünkü geçen sene amcam nisan ayında ekti fakat meyvelerin çoğunu henüz olgunlaşamadan soğuklar vurdu ve bitkiyi kaybettik. Dwarf papaya bakımının ve korumasının daha kolay olacağını düşündüğüm için normal papaya istemedim.

Ben de kolları sıvadım ve şubat ayında kaloriferde çimlendirdim. Bakımı biraz zor oldu ( oda ısısı gece gündüz farkı vs)
fakat başardım nisan ayında normal saksılara ektim. Toprak %40 yanmış sığır gübresi ve %30 killi toprak %30 kum toprak saksıdaki için böyle bi karışım kullandım.

Toprağa ekili olanlar ise tamamen kumul toprak ve yanık sığır gübresi içerisine kök saldılar. Orada oranı 1/2 olarak düzenledim. Neden 1/2 ? ne alaka?..
derseniz ben de bilmiyorum denemek istedim sadece. Bu hallerinden onlar da hoşlanmışa benziyor.

Bakım kısmını benim yokluğumda haftada 2 maksimum 3 kere sabah erken saatlerde sulanarak ailem halletti. ben ilgilenirken 2 günde bir verdim.Okul yüzünden tam olarak ilgilenemediysem de ailem sayesinde hayattalar seviniyorum
[lychee gibi ölmediler en azından ☹️]

Sayın mmmura
Eğer elinize izmineral geçmediyse bende var paylaşabilirim özelden ulaşabilirsiniz.

Name:  IMG_3426.JPG
Views: 779
Size:  8.4 KBName:  IMG_3428.JPG
Views: 753
Size:  7.7 KBName:  IMG_3430.JPG
Views: 750
Size:  8.7 KB

Kalon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön