Bahçemizden,
Bu sene ekim-dikimleri hafiften azaltmıştık ve faydası oldu. Seneye daha da azaltmayı düşünüyoruz. Misal bu sene 100 kökten fazla domates ektik, hep gözümüze az gelse de birden olgunlaşan domatesleri ne yapacağımızı bilemiyoruz. Salça yapsan zamanı denk gelmiyor, şişe domatesi yapsak geçen seneden 10 kavanoz arttırmışız zaten

. Bu sene domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayarak kimisinin içine biber de ekleyerek buzdolabı poşeti içerisinde birer pişirim olacak şekilde direk buzluğa koyduk. Buzluğun da kapasitesi belli. Domateslerden eşe-dosta akrabaya götürüyorsun millet alışmış kalın kabuklu şekilli bozulmayan çarşı domateslerine bizimkileri beğenmiyor. Üstelik uğraştığınla kalıyorsun.
Seneye domates kökenini italian heirloom - dester - heybetli - bizim yerli oturak domates çeşitleri ağırlıklı olmak üzere 40 civarıyla sınırlandırmalı.
Taze fasulyeyi yarıya indirip barbunyayı arttırmalı. Biber çeşitlerini domates gibi sınırlandırarak sayıyı az da olsa düşürmeli.
Dalından meyveleri koparmaya kıyamıyoruz biz, yere düşerlerse alıyoruz

Üç meyvenin de tatları mükemmel; nektarinle başlayalım..
Şeftali,
Armut,
Bu sene son sarımsak ekişimdi, üç yıldır ekiyorum ama seyrek te eksem, gübre de versem, kafalarına göre de takılsalar minik minik sarımsaklarım oluyor hep.
