Nasil yapmaniz gerektigini degil ama nasil yaptigimi soyleyeyim, siz nasilsa zaman icinde sizin icin en uygun olan yontemi belirlersiniz. Asagidakiler, tohum hasadi yapmayacagim, sadece tuketim icin ekim yapacagim durumlar icin gecerli.
Havuc, turp: dogrudan topraga ekiyorum. Bu durumda, cok kalabalik oldularsa, seyreltme yapmaniz gerekebilir.
Pancar: viyollere fide yapip oyle topraga aliyorum (bunda boyle bir aliskanlik gelistirdim)
Lahana, karnibahar, brokoli: viyollere fide yapip oyle topraga aliyorum.
Ispanak: dogrudan topraga ekiyorum.
Tohumdan fide yapip gelisimlerini takip etmek bambaska bir tecrube. Bir de tohumu bilerek ekmis oluyorsunuz. Ben tohumdan hasada tum donguyu gorun derim. Bu arada tohumlari da sekil, doku, renk vs itibariyle tanimis olursunuz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Minibahçe
Merhaba.
Bir çırpıda 44 sayfa okudum! Ben de saksıda yetiştirdiğim sebzelerden vazgeçerek sebze adasına geçmeye karar verdim. Haftasonu ilk adamı yapacağım. Bu arada hummalı bir şekilde toprak araştırmasındayım. Forumda okuduklarımı örnek alarak cocopeat, bahçe toprağı,leonardit ve keçi gübresinden oluşan bir karışım kullanmayı planlıyorum. Sizce başlangıç için uygun olur mu?
Malum sonbahar geldiği için havuç,lahana, karnıbahar, ıspanak vs. Sebzeleri ekmeyi planlıyorum. Sizce bunlardan hangilerini fide olarak, hangilerini tohum olarak ekmeliyim? Hazır fide kullanmaktansa tohumdan fide yapmam daha sağlıklı mı olur?
Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim...
|