Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 02-09-2016, 10:51   #883
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Son zamanların modası 'insülin direnci'. Kabaca vücutta üretilen insüline başkaldırı sonucu giderek şeker metabolizmasının bozulması diyelim olaya. Zamanla artan kilo, karaciğere yüklenme sonun yağlanması, bozulan şeker metabolizması yüzünden çabuk acıkma, çok yeme ve sürekli kedinin kuyruğunu yakalamaya çalışması gibi devam eden ve çapı gittikçe artan kısır döngü.

Biraz tansiyon, biraz şeker, ailesel yakınlık öyküsü, alkol-sigara, kötü beslenme, rahatlayan yaşama rağmen gittikçe kötüleşen insan psikolojisi, hareketsiz yaşam, artan yaş bunların hepsi insanoğlu için birer risk ve maalesef artan riskler kimimiz için ölümcül olaylara neden olabiliyor.

Kendi bir kaç gözlemimi aktarayım. Sadece unlu gıdalar+şekerler+pirinç üçlüsünü yaşamınızdan çıkararak bir ay gibi kısa bir sürede insülin diren sevyenizi normal seviyeye getirebilir veya yaklaşabilirsiniz. Geçen bir kişide sadece bu üçlüyü çıkarıp her öğünde birer dilim esmer undan yapılma ekmek kullanarak bu oranı yarı yarıya düşürdük. Çoğu insan bu tür kısıtlamaları yapamazken verdiğim örnekteki gibi kimisi rahatlıkla uygulayıp sonuca ulaşabiliyor. Adam oranlardaki ve kendi üzerindeki değişimi görünce kasılarak ne olacak ki ekmeği tamamen kaldırabilirim dedi. Ancak evde hanımla sorun başlamış bu kez, 'sana özel evde yamak mi yapacam ben' diye Bakalım ne olacak.

Nereden girdik bu konuya

Geçen hanımla akşamüzeri yürüyüşe çıktık sonrada kızdık kendimize, niye daha çok çıkmıyoruz diye. Küçücük beldede hiç görmediğimiz yolları, evleri gördük, epeydir karşılaşmadığımız insanları görüp konuştuk, birine yarım saatliğine misafir olduk, karşı bahçe komşumuzun evini öğrendik. Sözün özü nerede hareket orada bereket.

Eve yaklaştığımızda uzaktan yolda dal parçası gibi duran bir şey fark ettim. Biraz daha yaklaşınca tanıdım keratayı, hanım çıkaramadı önce ama kıpırtı olunca sincabı o da fark etti. Hemen yanındaki ceviz ağacından inmişti aşağı, cevizin önünde de yıllardır orada duran heybetli, hava kararınca ürkütücü duran kurumuş bir ağaç var.

Sırf bu ağacın resimlerini ekleme niyetim vardı aslında, ağaçtan yürüyüşe, yürüyüşten insüline nerelere gitti konu.

Name:  kuru ağaç 2016.jpg
Views: 567
Size:  35.1 KB

Name:  kuru ağaç 2-2016.jpg
Views: 562
Size:  34.2 KB

Name:  kuru ağaç 3-2016.jpg
Views: 526
Size:  43.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön