View Single Post
Eski 31-08-2016, 16:17   #249
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster

Bendeki beyaz küçük duta da kabuk altı aşısı yaptık. Üç tane kalem ekşi karadut. Bir tane kalem de tatlı karadut olarak. Yaptığımız aşıda ağlamayı önlemek için kestikten sonra aşı yapmadan önce yeniden kestik. Kabuk arasına aşı yapıldı. Bir kısmı toprak doldurularak kalemlerin güneşten kavrulması en aza indirmeye çalıştık. Ben arada toprağa su da veriyorum. Biraz zamanı geçince deneme amaçlı olarak bu şekilde bir aşı yaptık. Zaman içinde aşının tutup tutmadığı belli olacak.

Ekşi karadut geç gelişmesine rağmen geliştikten sonra uzun yıllar dut veriyor. Biz de sabırla bekliyoruz.
Acemi şansı kabuk arasına yapmış olduğumuz aşılardan üç tanesi tutmasına rağmen bir tanesinde tam kaynama olmadığı için toprağı ve yaptığımız naylonları açınca kurudu.

Bir tane ekşi karadut en kalın kalem ve dala aşılanan mükemmel bir şekilde tuttu. İnce yere yaptığım tatlı karadut en küçük ve gözler uyandı gibi olunca oradaki diğer duttan alarak yapmış olduğum aşı da tuttu. Ekşi karadut çok iyi gelişme göstermesine rağmen küçük olan tatlı karadut onu yakalayarak geçti. Pet şişe ile yapmış olduğum toprak vs. çıkarınca herhangibir sıkıntı olmaması için uzunca bir miktar kesim yaptım. Tatlı karadutun bir anda her yeri saran yan dallarında da ekşi karadan daha küçük hale getirmeye çalıştım. Ancak şu anda kalemler yeniden sürüyor. Umarım sıkıntı olmadan kırılmadan büyürler. Kışın süren kısımların donması muhtemel.

25.06.2016

Name:  DSCF8625.jpg
Views: 1104
Size:  70.8 KB

31.07.2016

Name:  DSCF8876.jpg
Views: 1097
Size:  73.3 KB

Soldaki ekşi karadut. Sağ taraftaki tatlı karadut.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön