Bir sorunum var, tatlı bir sorun
Aşağıda fotoğrafı görülen 'Siyah Güzellik'i (Sambucus nigra, siyah yapraklı kara mürver) geçen sonbaharda dikmiştim. Bir karışçık boyu vardı. Bir müddet olduğu gibi kaldı ve birden dallarını uzattı, kalınlaştı, büyümeye başladı. 'Uyanmış da geriniyor' demiştim başta
Ama... sanırım kafadan çatlak bu mürver. Kendini sürünücü bitkilerden mi sanıyor nedir, anlamadım gitti. Uyandın tamam, gerindin tamam, dallarını yukarı doğru uzatsana. Yok. Boy aynı, aldığımda neyse o.
Türü itibariyle dallarını yukarı doğru uzatması gerekmez mi? Büyük bir çalı yahut ağaççık olması lazım. Sanki üstüne biri oturmuş, kaldırmıyor o dalları. Ne yapabilirim? Dalları birbirine bağlayıp yukarı mı yönlendirmeli, yoksa budamayla şekil verip kendisinin yönlenmesini mi beklemeli?
Yumuşacık bağlasam olur mu?
