View Single Post
Eski 28-08-2016, 23:35   #13
cnrtkt
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Bu ürüne bu kadar para vereceğime tarsim sigortası yaptırırım. Hem mazottan tasarruf, hem ilaçtan, hem de emekten. İlaç satıcıları çiftçilerin zekasıyla dalga geçiyorlar. Dondan korumak için ilaç atmayla iş bitiyor mu? mantari hastalıklar için ilaç, iç kurdu için ilaç vs. vs. Tarlayı boş bırakmak daha karlı.
Üstelik bu ilacı attınız diyelim; Her hangi bir don zararında ilaç firmasının size garanti vermeyeceğine ve sizi suçlu çıkaracağına bahse girebilirim. Yok suyunuzun ph yüksekmiş. yok atma zamanını kaçırmışsınız vs. vs. size bahane üzerine bahane yaratırlar. Ayrıca videoda yanlış duymadıysam firma yetkilisi bu ürüne ilaç diyor. Nasıl bir ilaç don zararını önleyebiliyor? Doktorunuza gidip "doktor bey bana öyle bir ilaç yaz ki, kışın üşümeyeyim" derseniz, doktor sizi acilen akıl hastanesine sevk etmez mi?
Firmaların stratejieri için yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.
Önce bir takım ilaçlara bağımlı yapıyorlar, sonra onun zararlarından kurtulmak için yeniden başka ürünler pazarlıyorlar. O sebeple ilaç kullanımını en aza indirmek adına ağaçların direncini yükseltme yoluna gitmeye çalışıyorum. Genel olarak içinde bulunduğumuz günlerde potasyum desteklemesi tavsiye ediliyor, ancak benim arazimde potasyum oranı oldukça fazla, ama ağaçlar için pek alınabilir formda değil. Daha çok PH ayarlaması ve kendi yaptığım çeşitli enzimlerle ile birlikte organik madde takviyesi üzerine yoğunlaşıyorum. 15 Ağustos' tan sonra sulama yapmadım, eğer bu şekilde kuraklık devam ederse 1 hafta içerisinde normal verdiğim suyun üçte biri kadar sulama yapabilirim.

Nisan 2016 da gerçekleşen don olayı neticesinde oluşan zararı tekrar yaşamamak veya en aza indirebilmek adına, doğal çözümler araştırıyorum. Bu ürün için de doğal diye bahsediliyor videoda ama emin değilim tabii.

Bir müddet ürünü deneyip dona maruz kaldığında ağaçların durumunu gözlemek istiyorum. Neticede bilimsel araştırmalar sonucu patenti alınmış bir ürün, bence denemekte fayda var. Komşu bahçede yine aynı cins ceviz ağaçları var don olduğunda orası ile karşılaştırabilirim.

Ben sigorta yaptırmıyorum, pek fikrim yok bu konuda. Ama Tarsim için bir büyüğümüzün sözü var.
"Tarsimden zararınızın ödemesini almanız için araziye adeta meteor düşmesi lazım" demişti. Sanırım onlar da ipe un seriyorlar.

Arazimde elma-şeftali varken ateş yakardım 2-3 gece, yine de kurtaramazdım. Komşu bahçelerde genelde tek yıllık tarla bitkileri olduğu için dona karşı tek başıma mücadele ederdim, haliyle yeterli olmazdı. Don mevsiminde etkisi uzun olabilecek önlemler bulmak lazım.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön