View Single Post
Eski 27-08-2016, 20:08   #9
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Merhaba,

Bir firmadan danışmanlık ya da proje hizmeti almadan kendimiz serayı planlamaya giriştiğimiz ve bulunduğumuz ülkenin tedarik imkanlarını öğrenme sürecinde olduğumuz için yavaş ileriliyoruz ve paylaşımlarımızda geç oluyor.

Sera yapısı ile ilgili olarak;

9,6x26 mt iki blok sera ile 500 m2 'lik bir sera oluşturacağız. Sera teknik çizimleri ekliyorum.

Name:  Untitled-1.jpg
Views: 12192
Size:  43.0 KB
Name:  A36Gvz.jpg
Views: 12132
Size:  27.6 KB
Name:  0yNraR.jpg
Views: 11846
Size:  13.4 KB


Sera doğu-batı doğrultusunda olacak ve bölgenin kışın güneş alımı konusunda emin olamadığım için bu sene bir bölüm kuzey-güney doğrultusunda katlı sistem, diğer bölüm doğu-batı doğrultusunda katsız sistem ekeceğim. Sezon sonu durumu değerlendireceğim.

Fidelerle ilgili olarak; frigo fideye geç kaldık. Ön siparişle çalışıyorlar. Bu yüzden taze fide kullanacağız. Yerel bir tür. Açıkçası bu sezon fide seçimi şansa olacak. Bu senenin tecrübeleri sonraki planlamalara ışık tutacak.

Sulama sistemi; 3 tonluk (min. 2ton) tanka karar verdik. Tank zemine gömülü olacak. Yanlış hatırlamıyorsa toprak altı sıcaklığı yaz, kış 13 derece civarındaydı. 20 cm'de delikleri olan damla hortumları aldık.

Görsel olarak buraya ekleyebileceğim fotoğraflar oldukça paylaşımlarım artacak, zira sadece yazılı paylaşımı yeterli görmüyorum.

Konuyu takip edenler varsa; katlı çilekde verimli ışıklanma için yerleşim doğrultusuyla ilgili olarak fikir paylaşırlarsa sevinirim.

İyi çalışmalar herkese...


Düzenleyen nk_tarim : 09-04-2017 saat 18:14 Neden: Görsellerin güncellenmesi
nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön