Sayın Erdal hoca,bu konuyu çözebilmek için tohumun tam olarak ne olduğunu bilmek lazım(hibrit vs) ben trinidat tohumunu kolcaydan aldım.20 lt lik saksıdaki bol bol verdi 7 lt lik saksıdakide 7-8 tane verdi (fırçayla döllemeden hiç vermiyorlardı) 10 ltlik başka bir saksım hala vermedi.Bende düşünüyorum neden olduğunu ama bazen her soruya tanıt bulamıyor insan.Bu saksımın dibinde ayrıca bi bölme var fazla su orada kalıyor altı komple delik değil yani ev içinde çiçek bakmaya daha yatkın bir tip.Belki saksıdan dolayı vermedi diyorum ama synı saksıdan yine var ondada kıl biberlerim var ve bir sürü verdiler.Dedim ya bazen nasipten ilerisi olmuyor,bakın ben 2 senedir sürekli tohum alıyorum carolinaya hala sahip olamadım nasip değilmiş demek.
Geçen sene Türkiyede bir siteden trinidat moruga ve scorpion tohumları aldım.İkiside kocaman oldu biri hiç çiçeklemedi diğeride çiçek açıp açıp döktü.Şu anda nasıllarmı? Makası vurdum dipten idam ettim😀 Beni bu kadar üzmeye hakları yok.Yani bizlerin üretip birbirimize verfiğinin dışındaki tohumlarda meyve alamama şansımız yüksek bence.Yinede biz şansımızı denemeye devam edecez fırçalıcaz vs gerisi nasip yani.
|