Merhabalar,
Forumu yaz başından beri takip ediyordum ,bugün üye olup aranıza katıldım.
Çiçek yetiştirme konusunda oldukça acemiyim öyle ki bu nisan ayında balkonumda çiçek yetiştirmeye başladım.Balkonum sabah 11'den akşam 7'ye kadar kızgın güneş alıyor ve çiçek yetiştirmekte zorlanmakla birlikte üstün çabam ve yoğun ilgim sayesinde çiçeklerin büyük bir kısmını yaşatmayı başarıyorum

)Petunya, sardunya, sakız sardunyası,karanfil, begonga, rozet çiçeklerim ayrıca fesleğenlerim var.Petunyaları yaz başında fide olarak almıştım ve hergün sulayarak ve arada sıvı gübre vererek ağustos sonuna kadar yaşatmayı başardım.Ancak bir gün sulamasam hemen soluyorlar birkaç gün içinde de kurumaya başlıyorlar.Ama yine de sıcak başkonlar için en uygun çiçeğin petunya olduğuna karar verdim.Bir iki ay önce yaprakları yapış yapış olmaya başladı ve solmalar oldu neredeyse ömrü bitti diye aatacaktım ancak saksısına gübreli toprak ekleyip biraz böcek ve mantar ilacı yaptıktan sonra canlandılar çok şükür.Petunyalarım dikine büyüyen cinsten adını tam bilmiyorum.Bir tane de sarkan petunya aldım vakti geçmesine rağmen o da fena gelişme göstermiyor.