Kışlık sebzelerin baş tacı kıvırcık
Havaların serinlemesiyle kıvırcık ekimi başladı.. Aşama aşama sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Salatalıklar sökülüp yeri kazıldı, gübresi döküldü ve şerbet yapılıp toprağın üst yüzeyi ıslatıldı...
- Her adaya 3 sıra damlama çekildi.
- Malç naylonu çekildi.
- Malç naylonuna delikler açıldı.
- Son olarak kıvırcık ekildi...
- Sık ekmemim nedeni kıvırcıkları yaprak yaprak topladığım için bu sıklık gayet iyi...
- Malç naylonu yapmamın nedeni kıvırcıkların yapraklarının toprak olmaması ve eylül sıcaklıklarında toprak neminin kaybedip kıvırcığın zarar görmesini engellemek. Toprağın sürekli nemli kalmasını amaçladım ^^