View Single Post
Eski 25-08-2016, 10:34   #3356
Erdem 01
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 267
Yer olmadığından Evimizin damında bir zaman kümeste tavuk beslemiştim. Bu aylarda bizim buralarda kırmızı biberlerden salça yapılır. Kırmızı biber artıklarını parçalarını tavuklara yedirirdim. Kırmızı biber parçalarını yediğinde yumurta sarısı koyulaşırdı. Yumurta sarı rengini koyulaştırıp ticari kalitesini yükseltmek istiyorsanız yemine kırmızı toz veya pul biber karıştırın. Ticari maliyeti artırsa da ucuz kırmızı toz veya pul biber bulmaya çalışın. Bir kilo yeme önce az miktarda belli ölçüde koyun yumurta renk kalitesine bakıp biraz daha ekleyin. Yedikten bir kaç gün içinde renk hemen artıyor. Maliyeti çok artırmadan kiloda iyi ayarlarsanız köy yumurtasından daha kaliteli olur piyasayı ele geçirirsiniz.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön