View Single Post
Eski 24-08-2016, 15:02   #150
kimyager147
Ağaç Dostu

kimyager147's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
merhaba Taşdelen murat burada paylaştığın bazı konulara katılıyorum. Bende kendi çapımda bir şeyler yazmak istiyorum fakat özellikle sizin üzerinizden yazacağım ama kasıtlı olarak hakaret veya küçük düşürmek için yazmıyorum.

1. Finansal okur yazarlık pratikte uygulanmadıktan sonra havada kalır. Neden uygulama ile hesaplar çoğu zaman tutmaz. Örnek olarak patates yetiştirmek yazmışınız. Arkadaşıma hanımı tarafından bir tarla kaldı. Patates ekmeye karar verdi. Yan tarlayı da kiraladı. Hesap yapıldığında gayet güzel ve 3 senede ev alınabilecek bir yatırımdı. Tabi hesap yapılırken patates 2 tl idi. Şimdi piyasada 0.50 kuruş. Böyle giderse sadece masrafını ancak çıkartacak.
Bize işin uzmanları şöyle kazanırsın böyle kazanırsın dedi ama.

2. Verdiğiniz örnekler başka ülkelerin örnekleri. O ortama ve oranın halkının ihtiyaçlarına göre şekillenmiş. Bizde o imkanlar olmaya bilir. Örneğin bazı hızlı büyüyen ağaçlar bu forumda pik yaptı. Şu kadar sürede büyüyor. Şu fiyata satılıyor diye. Ekenlerin hepsi hüsrana uğradı. Goji berry, altın çilek ve daha niceleri.

3. Forumdan öğrendiğim kadarı ile solucan gübresi ile ilgilenmişsiniz. Benimde matbaacı olan amca oğlum bu konu ile ilgili. Broşür bastırmaya gelen üreticiler 1 yıllık üretecekleri ürünü sattığını belirtiyor. Her yönü ile güzel ve karlı kazanç getiren bir sektör.
Amcaoğlu da başlamak istiyor ama yapmıyor. Sizde başlamadınız sanırım. Çünkü bir şeyleri üretmek o kadar sorun değil asıl olan o ürünü satmak pazarlamak.
Başka bir örnek vereyim. Matbaa kalıplarının %100 nerede ise dışarıdan geliyor. Üretmek çok mu zor. Ama iş üretmeyi geçip pazarlamaya döndü mü sıkıntı başlıyor. Kimse yerli ürün almıyor. Muhatap bulamıyorsunuz.

4. Babam çantacı. Finansal olarak tüm hazırlıkları yaptık. Uzmanlarla görüştük. İşe başladık. Bizim finansal uzmanlara göre 2 yıl içinde 200000 tl öz sermayemiz olacaktı. 60000 tl ile işe başladık. Sonuç beşinci senemizde ancak 200000 öz sermayeye ulaştık.

5. Örnek olarak yurtiçinden örnek verirseniz forumda bizler için daha uygulanabilir olur kanısındayım. Ayrıca cevap verirseniz de madde madde yazarsanız sevinirim.
))

kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön