View Single Post
Eski 24-08-2016, 10:11   #8071
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili SDurul, benim gelinim de hünnapları sert sever, buraya geldiğinde ilk işi hemen uzun kollu bir gömlek giyerek ağaca tırmanır oradan koparıp koparıp yer. Ağacın dikenlerini bile umursamaz. Kızım dikkat et dedikçe " anne gelin kaynana toprağından olurmuş" diyerek kahkahayı basar, bu yüzden hiç kendi annesine benzememiş.
Bizim buradaki hünnaplar çok daha lezzetli. Kendisi Çin'den bir tür getirmişti aynen armut gibi, iri oluyor ama lezzeti böyle güzel değil, bir de iri bir cevizden daha da iri olan türü var bahçede ama onlar da bu kadar lezzetli değiller.
Bu sene bizim yerli türler iri kalamata zeytininden de iri, kücük ceviz büyüklüğünde ve tatları hakikaten çok güzel.
Bahçede 5-6 ağaç kadar var, iki ağaç bayağı büyük ve üzerleri pıtırak gibi.

Clematisleri sulamaya devam et bahara patlar, patlamazsa çaresine bakarız. Uzun dallarının eklem kısmından daldırmaya çalışsana.

Badem kabukları için bir şey söyleyemiyeceğim. Ben çam kabuklarını alırken böceklenmeye karşı ilaçlanmış olduklarını söylemişti satıcı, ama denemekte fayda var. Yerinde olsam bir kökün dibinde malçlama gibi kullanmayı denerdim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön