View Single Post
Eski 23-08-2016, 22:35   #148
thorbank
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-07-2016
murat bey yazınızı okudum öncelikle ağzınıza sağlık ...bazı hususlar dikkatimi çekti belirtmek isterim.
1-vıdeo sitelerindeki sistemleri izledim ve araştırdım ...forumda buna benzer sistemleri deneyen arkadaşlar oldu lakin BAŞARI elde edemediler.Bu sistemler üniversite ile ortaklaşa yapılabilecek sistemler olarak görüyorum.****** denemeden araştırmadan yeni bir şey üretilmez.
2-serada ısı buyuk sorun...topraksız tarım ve serada jeotermel ısı kullananlar çoook avantajlı...lakin ülkemşzşn her yerinde bu ısı yok bu gerçek...
3-topraksız tarım ülkemizde emekleme evresinde...her sebze meyve fide aynı verimi vermiyor.bunun için çiftçiler domates çilek marul salatalık gibi sebze meyveleri tercih ediyorlar...
4-işin pazarlama kısmına gelirsek sen malı ürettin örnek marul-ıspanak halde bunu satarken topraksız tarım urunu olup olmadığına malesef bakmıyorlar..diğer ürün fiyatı neyse bu da aynı hesaptan işlem görüyor.ama pazarını sen kurarsan küçük seraysan orası farklı...iyi tarım uygulamalarıyla pazarlama yapabilirsin..
5-bu işin riskleri yok değil var ama kazancı da riski kadar..oyunu kurallarına göre oynarsak kısa zamanda maliyeti kazanca döndürebiliriz...

thorbank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön