View Single Post
Eski 23-08-2016, 15:10   #15
pomodoro
Ağaç Dostu

pomodoro's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SeV-NuR Mesajı Göster
Benim en büyük hatam saymak oldu galiba
Ama bu durumu telafi edecez, kendimize gelecez inşallah. Bir hareketlenmeler başladı sanki.
Şu sıralar anlayamadığım birşeyle de karşı karşıyayım. Solucan kutularında beyaz solucanlar mı desem, böcekler mi desem. Çok Küçükler. Okuduğum bazı kaynaklarda bu solucanlar olarak adlandırılıyor. Daha sonra kızıllaşmaktadırlar. Bazılarında ise bir çeşit böcek. Ben üremelerinede şahit olmuştum. Çok küçük idiler ama yine de kırmızı idiler.
Bu konu hakkında paylaşabileceğiniz bir şey var mı acaba?
O kutuların içinde başlı başına bir ekosistem var. Bahsettiginiz minik böcekleri hatta incecik beyaz kurtları ben de görüyorum. Kutu muhteviyatı denge içinde olduktan sonra bence sorun oluşturmuyorlar. Belki koyduğunuz mutfak artıklarından birini sevdikleri için üremişlerdir. Koyduğunuz şeyleri çeşitlendirmeye çalışın. Ama şimdi böcekler konusunda sıkıntı yaşayan solucan görmedim. En önemlisi nem dengesini doğru yakalamak, ne çok ıslak olmalı ne çok kuru... Kutunuzun altı mutlaka delikli olsun, fazla suyu toplayacak ikinci bir kutu içinde olsun derim.

Benim şu sıra en büyük derdim nem sinekleri... Kutuyu açmamla birlikte yüzlercesi havalanıyor. O yüzden beslemeleri hep dışarda yapmak zorunda kalıyorum. Bu konuda yardımcı olacak varsa çok sevinirim

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön