Bu sezon benim için güzel geçiyor, hemen hemen bütün kızlarım çiçeklerini sergileyerek beni mutlu etti/ediyor...
Az sayıdaki tembel tenekeleri ise az sonra burada itinayla rencide edeceğim
Güler atlasım çok güzel çiçeklenerek yüzümü güldürdü ancak çiçeklenme sonrasında bir türlü kendine gelemedi, bu döneme uygun şekilde onu desteklemiş olmama rağmen çiçeklenme ve sonrasının aşırı sıcaklara denk gelişinin bu durumdan sorumlu olabileceğini düşünüyorum.
Onu kaybedeceğim diye çok endişelendim, neyse ki kağıt gibi kalmış olmasına rağmen halen canlılık belirtisi gösteriyor da ben de bu sayede umudumu canlı tutabiliyorum.
Umarım bir an evvel eski sağlığına, canlılığına ve güzelliğine kavuşur...
Aynı saksıdaki Selen (sarı atlas) ve Naciye (siklamen atlas/Epiphyllum Klaus Paetz) çiçeklenme döneminde henüz yeterli olgunluğa erişememiş oldukları için bu sezonu çiçeksiz geçirseler de güzel geliştiler/gelişiyorlar, kısmetse seneye onlardan da çiçek bekleyeceğiz
GELELİM TEMBEL TENEKELERE...
Birlikte yaşamakta olan Süslü (Epiphyllum curio) ve Çiçi (Epiphyllum chi chi castenango) ise çiçek açmak için yeterli olgunluğa çoktan erişmiş olmalarına rağmen tembellikten bir türlü kurtulamadılar, kendilerini yaprak güzeli sanıyorlar.
Ben sizi yaprak güzeli olasınız diye mi besliyorum?
Bundan sonra takla yok-yem de yok!
Bu '
Hasbi Tembeler'lerimin fotoğrafını da şuraya koyayım ki bir köşede kendilerinden utanadursunlar
Kendilerine yaklaşımımız lütfen aşağıdaki görsele uygun olsun