Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Bir zamanlar piyasa standardı olan tipik (ve oldukça güzel) bir yerli süt mısırı var, o olabilir. Sizdeki eğer hibritse, seleksiyon yoluyla stabilize edilmesi zaman alır. Elinizde tuttuğunuz koçanların sıra dolumu ve koçan uzunluğu çok iyi hakikaten.
Bir de tavsiye (belki de zaten böyle yapıyorsunuzdur): Eğer mısır tohumu paylaşacaksanız, mümkün olduğu kadar çok koçandan tohum alıp karıştırdıktan sonra paylaşın. Kendiniz için ekerken de buna dikkat edin. Mısır, gen havuzunun daralmasına (ing. inbreeding depression) müsait bir bitkidir.
|
Sayın Birnefestoprak ve Taşlıbahçe; çok teşekkür ederim ne kadar kıymetli bilgiler paylaşıyorsunuz çok mutlu oluyorum sizileri sayfamda gördükçe...
Mısırları koçanlarından ayırınca hepsini karıştırıp seneye öyle ekiyorum... Ama dikkatimi çeken şu tadı mükemmel süt mısır lezzetli kim yediyse lezzetinin çok güzel olduğunu söylüyor... tohumunu istiyorlar...