View Single Post
Eski 13-08-2016, 23:50   #1947
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Valla süpermiş. Sizin oralarda kimse ekmemiş demek ki. Kırklareli-Lüleburgaz-Pınarhisar şeytan üçgeninde 1 TL den gitmiyor desem yeridir.

Burada ise bu sene taze fasulye çok para yapıyor. 5-6-7-8 TL hava durumuna göre değişiyor. Hatta çok fazla kişinin bilmediği sadece köylünün ürettiği yağlı fasulyenin duruma göre 10 TL ye satıldığını bile gördüm. Yalnız bunu bilen alıyor.

Bu bahsettiğim çeşit eskiden ekilen ve adı yağlı fasulye diye geçen, sanırım tohumu ticari olarak satılmayan çok lezzetli geniş kapişkalı (baklalı) ve kahverengimsi koyu bej renkli ufak yuvarlak tohumları olan bir çeşit. Bundan 20 sene evvel bunun bir de sarı ve neredeyse 2 parmak kalınlığında olan bir çeşidi vardı. Şimdilerde pazarlarda görünmüyor. Yeşilinin tohumunu bulduk ta sarısının bulabilecek miyiz bakalım? Yalnız sarı olanı yeşile göre leke yapabiliyor.

Bereketli hasadınız olsun.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön