Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın
güllerin ve kirli hanımların hastalıklarında çare olarak sulu kükürt ve acetampiridi karıştırıp ilaçlamayı buldum. hem ucuz hem çok yönlü ilaçlar.
|
Bitkilerimi ilaç kullanmadan yetiştirmeye çalışıyorum, ev içerisinde balkonda o işler zor biraz (bana çok zor

). Bu sebeple hastalıklara zaafı olanları istisnalar dışında bir daha yetiştirmiyorum. Şimdilik benim çözümüm bu yönde...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Allah Allah!
Buralarda,aşırı nemden, bir çok bitkimiz ya çiçeklenmede sorun yaşıyor, ya yapraklarda sorun oluyor, ya meyve tutmuyor, **** çürüyor. Bu yüzden Antracol Wp ve benzeri fungisitler vazgeçilmezlerimiz arasındadır.
Ama ne ilginçtir ki, zinnialar da hiç sorun yaşamıyoruz.  Bir kez olsun bile, hiçbir tarım ilacı kullanmadığım, neredeyse tek bitki! Sadece sonbahar yağmurları ile yıkılıyorlar. Ama yinede, yıkıldıkları yerden baş kaldırıp çiçeklenmeyi sürdürüyorlar.
|
Alternaria zinniae, Golovinomyces cichoracearum (Erysiphe cichoracearum), Cercospora zinniae bu güzelliğin bozulmasına sebep olan mantari etkenlermiş.
Fungus on Zinnias | Home Guides | SF Gate
"
Erysiphe cichoracearum, basıra ya da külleme hastalığı da denir..."
Vikipedi
Külleme Hastalığı: "
Hastalığın mevsim içinde yayılması ve bulaşmaların olması için % 60-70 nem ve 27°C kadar varan sıcaklık çok uygundur. Külleme yağmurlu havalardan çok çiğli ve puslu günlerde daha çok yayılır."
Sadece Mantari sorunları yok, neredeyse tüm bitki bitlerini üzerinde görebiliyorum lakin ben en çok "Küllemeden" şikayetçiyim...