View Single Post
Eski 09-08-2016, 15:37   #875
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
- İncirler çok olunca topla topla bitmiyor; sadece bugün 15-20 kilo topladım. Ancak geçen sene ve bu yıl ki incir kurutma maceram hüsranla bitti İzmit'te nem çok fazla sanırım o yüzden incirler kurumadan bozuluyor, bir türlü kurutamadım gitti

İncirlerin eve gelirken ezilenleri ve aşırı olmuşları reçel oldu. Fazlalılığın bir kısmınını kilosu 4 tl'den satarak kurtuldum çok şükür...

Name:  PicsArt_1470748203287.jpg
Views: 966
Size:  61.9 KB

- Tabi ki de gene merakıma kurban oldum... Acaba oldumu? acaba böcek yedimi? derken dayanamadım ve bugün Kore'den gelen tatlı patateslerime zarar vermeden kontrol ettim. Bunlarda çok şükür olmaya başladı... Çok şirin ve tatlı bir kökte sadece 5 tane patates saydım... Hasat edilmek için sonbahar bekleniyor... Seneye daha fazla ekeceğim bu yıl tatlı patates de deneme yılı

Name:  PicsArt_1470748230200.jpg
Views: 678
Size:  78.6 KB

- Kış sebzelerini ekmeye başladım; brokoli ve karnabaharlar ekildi ama tavşan yemesin diye dua etmekten başka çarem yok Patatesi hasat ettikten sonra boşalan bölgeye 4 el arabası gübre döküp derince kazdım, kışlık sebzeleri ekmeye başladım.

Name:  Resim1.jpg
Views: 671
Size:  79.4 KB

Tavşan denilince sinirim bozuluyor, tavşan bağın altında evi olan birine aitmiş sahibine söylüyoruz ama benim değil diyor komşularına sorduğumuzda onların tavşanı var diyor. ayrıca tavşanı kovalayınca o eve gidiyor... ama sahibi inkar ediyor sonuç tavşanı öldüremediğimiz içinde bizim bağdan beslenip gidiyor... Bamyalarımı dalında kemirerek yiyor.. fasulyeler neredeyse bitti...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön