View Single Post
Eski 09-08-2016, 14:12   #2244
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,294
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Ben şişeye akvarum borusu sarkıtıp anaerobik kompost yapmaya başladım.Pek gözüm tutmadı.Kuru yapraklar,yumurta kabukları,çok az salatalık kabuğu ve çay posası kullandım.Önce kabın zeminini toprakla kapldım biraz.Sonra kuru yaprakları koydum.Daha sonasında üstüne çay posası salatalık kabuğu ve yumurta kabuğu koydum.Üstüne toprak attım ve kapağı kapattım.İlk sayfalardaki nargile sistemini kurdum.

Bekleyip göreceğiz.Enzimde deneyeceğim kışın.Bir şey sorayım birde.Nohuttan ekmek ve yoğurt mayası elde ediliyor.Nohutran çıkan bakteri lactoacilius mu?Ya da ondan ekmek için elde edilen maya,bildiğimiz ekmek mayası olan S. cerevisiae mi?Oğasever cevaplarsan çok sevinirim.Bu işlerden anlıyoa benziyorsun ve bilimsel bir cevaba ihtiyacım var.


nohut mayası
'Saccharomyces cerevisiae'' adında çok rastlanan bir mantardır. Adı şeker mantarıdır. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasında dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön