View Single Post
Eski 07-08-2016, 23:32   #919
a_fan_of_barca
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu Mesajı Göster
Sayın:a_fan_of_barca dediklerinizin hepsi doğru. Bilgiler için teşekkür ederim. Bende biraz araştırdım ve tomucukların neden çiçek açmadan erken döktüğünü öğrendim.
Hibiscuslar 35 °C üzerinde bir havada susuz kalır ise tomurcuklarını dökmekte imiş. Havalarda çok sıcak gidince bende işimden dolayı hep evde olamadığım için biraz susuz bırakmışım ondan olmuş

Araştırdığım bilgileri sizinlede paylaşmak isterim.

Eklenti 623893

Eklenti 623894

Eklenti 623895
Ben de paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim Evet, 35 derece selsi ısı bir çok bitkiler için kritik nokta gibidir, çünkü bu noktadan itibaren ısıya bağlı olarak proteinler bozulmaya başlarlar ki, bu proteinlerden bazıları fotosenteze yardımcı olur. Bu sebepten bitki fotosentez yapamaz hale gelir ve fotosentez bu noktada durur. Farklı türlerde bu olay farklı ısılarda ortaya çıkabilir, amma genellikle bir çok bitki için 35 derece ısı geçerlidir. Bitkinin çevresinde değil, hücrelere ulaşması gerek bu ısının, çoğu bitkide de çevre ısısı kolaylıkla hücrelere ulaşabilir. Gündüzleri fazla sıcak olan yerlere özgü bitkiler su kaybını önlemek ve fotosentez yapabilmek için özel fotosentez metoduna başvururlar. Buradan hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz, ayrıntılı anlatılmış.
Ayrıca, sayfanız çok güzelmiş Sayın: Galip Kuzucu, aradığım her şey var desem yeridir Düzenli paylaşımlar, çeşitlilik, başarılı sonuçlar, artık vakit buldukça uğrarım buraya

a_fan_of_barca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön