View Single Post
Eski 29-08-2007, 09:42   #416
Fatma E.
Ağaç Dostu

Fatma E.'s Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2007
Merhaba,
Benim gardenyamda da Sevilay Hanım'ınkine benzer bir sorun var. Aldığımdan beri sürekli tomurcukta olmasına rağmen bir tane bile çiçek açmadı. Bu arada alalı 1 aydan fazla zaman oldu. Tomurcuklar büyüyünce düşüveriyor. Yapraklarda da sararma var. Dün topladığım bazı (hastalıklı olduğunu düşündüğüm) yapraklar ve bugün yaprakların altında bulduğum tomurcuğun fotoğrafı ekte. En sondaki fotoğrafta da kurumaya başlamış yaprak ve solda dipten sararmaya başlamış tomurcuk görünüyor.

Bunun dışında gelişimi gayet güzel görünüyor. Sürekli yeni tomurcuk çıkarıyor ve yeni oluşan yaprakları sağlıklı.

Limon tuzunu son 4-5 sulamadan beri uyguluyorum. Toprağına da paslı bir çivi yerleştirdim. Demir tozu bulmuştum ama lerdemir "saksıyı çok ağırlaştırıyor tavsiye etmem" deyince kullanmadım. Daha önce gardenya başlığında problemimi yazdım ama sadece tomurcukların düştüğünü yazmıştım. Nedense yaprak sararması o kadar önemli değilmiş gibi gelmişti. Sevilay Hanım'ın sorusunu görünce ben de yazma ihtiyacı hissettim.

Aspirin ve oksijenli su önerileriniz benim için de geçerli midir? Yoksa benim çiçeğimde pas hastalığı mı var?

Eklenen Resimler

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön