View Single Post
Eski 05-08-2016, 16:44   #12
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Bugün (burada) madem kayıp bahsi etmişim bunu da aradan çıkarayım, aklımda kalmasın.

Daha evvel sırayla; burada, burada, burada, burada, burada, burada bahsettiğim Kıvırcık Saksı Güzelim (Echeveria shaviana) ne yazık ki gitti gidiyor

Name:  Echeveria shaviana - 05.08.2016.jpg
Views: 1029
Size:  43.9 KB

Name:  Echeveria shaviana - 05.08.2016 (2).jpg
Views: 516
Size:  36.2 KB

Bu yukarıdaki fotoğraflar böcükleri ilk fark ettiğim zamanlara ait. Sıcak hava dokunuyor bu sebeple küçülüyor diye düşünürken ben, fark ettim ki üzerinde 2 tür zararlı var; biri "Siyah Bitki Biti" diğeri onun arkadaşı (artık her nesi oluyorsa kendi bilir) "Karınca". Geçen sene ev yapımı ilaçlardan zeytinyağlı-arapsabunlu formüllü olanını başka sukulentlerim için denemiş ve yarardan çok zararını görmüştüm. Bu sebeple bu sefer sadece çeşme suyu kullandım. Her gün (3-5 gün) sulama yaparken tazyikli çeşme suyu ile çiçek kısmını temizlemeye çalıştım. Bu yöntem de olmadı, bu sefer saksı aşırı sulanmış oldu. Harcında cüruf olmasına rağmen toprak kurumak bilmedi. Sıcaklar ile beraber ıslak toprakta kökler haşlandı, çürüdü...

Aşağıdaki fotoğraf ise 3-5 gün öncesine ait. Güncel fotoğraf çekmedim ama bu halden iyiye gitmedi lakin veda da etmedi...

Name:  Echeveria shaviana - 05.08.2016 (3).jpg
Views: 711
Size:  33.7 KB

Neyse aktardım rahatladım. Linkini verdiğim Biber muhabbeti açılmasaydı kolay kolay da buraya aktarmazdım sanırım bu güzelliğin hazin sonunu. Zira en sevmediğim şeylerden biridir ağıt yakmak, tam olarak yakmıyorum da kulağıma küpe takıyorum, çıkmasın bir daha, unutmayayım...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön