View Single Post
Eski 04-08-2016, 13:59   #1932
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Alıntı:
İlaç demişken; misal salatalığa bakır atıyorum hasat süresi 14 gün diyor. 14 günde salatalık olur iki karış ve yenmez. Bu durumda ilaçlı sebzeleri koparıp buzdolabında bekleterek hasat süresini tamamlasak kalıntıyı azaltabilir miyiz
Ürünlerinizi bakırla kapladıktan sonra koparıp koyun buzdolabına, bekletin. Belirli bir süre sonra, sihirli bir şekilde bakır kaybolacaktır. Bu cevabı mı bekliyorsunuz benden

Alıntı:
Forumda sebzeleri kopardıktan sonra suda 20 dk. bekletmenin ilaç kalıntısını % 60 azalttığını okudum. Önceki gün iş güvenliği ziyaretine gittiğim zirai ilaç satıcı mühendise bu durumu sordum; 'kullandığınız ilaçlar sistemik değil, istediğiniz zaman koparıp, güzelce yıkadıktan sonra yiyin, sistemik olanlara da ne yaparsanız yapın zaten kalıntıyı sıfırlayamazsınız dedi.
Burada da kendiniz sorunuza cevap vermişsiniz sanki, yoksa gizli soru mu var anlayamadım ki

Şimdi ben balkondaki uğur böceklerim, kelebeklerim, kumrularım, serçelerim hatta kargalarım zarar görmesin diye hiçbir kimyasal ilaç kullanmayan biri olarak unlu bitler gibi bilimum bitlerle, milyon çeşit tıytıyla beraber yaşıyorum. Çok zor üstadım bu soru çok zor, atlarım ben böle soruları yoksa sınav süresi dolar

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön