Alıntı:
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
HOBİ BAHÇENİZ İÇİN VEYA BALKONLARDA SEBZE YETİŞTİRMEK İÇİN ORGANİK GÜBRENİZ KENDİN YAPALİRSİNİZ!!!!BU KONUDA DENEYİMLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
EV BİTKİLERİ İÇİN SIVI GÜBRE YAPIMI:
Kullanılacak Malzemeler
1-500 gr MAP
2-650 gr Potasyum Nitrat
3-50 gr.Limon tuzu(Sitrik Asit)
4-800 ml Su
5-100 gr şeker.
Yapılışı:
BİR KAZAN İÇERİSİNE SU KONUR.ÜZERİNE LİMON TUZU,MAP VE POTASYUM NİTRAT VE ŞEKER KONARAK KARIŞTIRILMAYA BAŞLANIR.MALZEME HOMOJEN HALE GELİNCE KULLANILMAYA HAZIR DEMEKTİR.
Kullanımı:
10 litre suya bir bardak karışım ilave edilerek uygulama yapılır.
NOT:
Ben bir jeoloğum.Hazırladığım bu karışımları kendi hobi bahçemde denedim.Çok güzel sonuçlar aldım.
http://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/20582.htm
.................................................. .........................
ŞELATLI YAPRAK GÜBRESİ NASIL İMAL EDİLİR?
150 gr. Bakır sülfat(malakit)+10 gr mangan+Limon tuzu 25 gr.+825 ml.su bir karıştırıcı mikser içerisine ilk önce su konur.sonra bakır ilave edilerek karıştırılır.sonra mangan eklenerek karıştırmaya devam edilir.son olarak da limon tuzu konarak karışımın PH derecesi 5-6 aralığnda olması sağlanır.Burada gübrenin şelat formunu sitrik asit(limon tuzu) sağlamaktadır.Şelatlı gübre bitki tarafından hemen hemen her ısıda kolayca emilimi sağlamaktadır.
Bu gübrenin bu günkü piyasa fiyatı yaklaşık 40 ile 70 lira arasında değişmektedir.Amatörce yapacağımız bu yaprakgübresinin malzemelerini tüm kimyasal tedarikçilerden kolayca ulaşabilirsiniz.Bunun maliyeti size 5 tl den daha ucuza mal olur.