Foruma yeni üye oldum ve bu kadar geniş kapsamlı bir konu olması gerçekten çok faydalı. Emeği geçen ve benim gibi bir çok acemiyle sıkılmadan ilgilenen ve her mesaja tek tek cevap veren herkese çok teşekkürler. Konuya gelecek olursam;
Konya'da yaşayan bir akrabamdan 3 adet domates fidesi edindim. Daha önce nasıl bakıldığını ya da sulandığını bilmiyorum fakat ben fideleri cuma günü karton bardaktan bu saksılara aldım ve forumda okuduğum kadarıyla neler yaptığımı anlatayım, hatalarımı öğreneyim istiyorum.
-Elimdeki fideler bodur çeri domatesi fidesi. İsrail tohumundan üretimini başardığını söyleyen akrabam, bunu nasıl yaptığını söylemedi
-Cuma günü fideleri direkt olarak resimdeki küçük saksılarına aktardım ve sulama sistemi kurmaya çalışırken biraz kontrolsüz ve fazla suladım.
-Yine forumda okuduğum kadarıyla meyveye durana kadar fazla sulamanın iyi olmadığını öğrendim ve bir daha sulama yapmadım buna rağmen toprak halen aşırı nemli. Bir-iki gün daha sulama yapmamayı planlıyorum.
-Günde 4 ya da 5 saat kadar anca güneş alıyor fidelerim.
Bugün baktığımda yapraklarında beyaz lekeler, kısmi kurumalar ve sararmalar mevcut. Elimde bir miktar güvercin gübresi mevcut fakat sulama yapmadığım için fidelere vermedim. Bu duruma nasıl bir çözüm bulabilirim? Ayrıntılı fotoğraf istenirse tekrar paylaşabilirim.