Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu
Merhabalar sayın thorbank,
Organik madde yönünden sıkıntı olmaz zaten içeriği yanmış hayvan gübresi. Bitkide daha canlı gelişme ve büyüme beklemiştim. 5 grlık organomineral gübreden daha az gelişme göstermesi iyi olmadı.
Ben zaten bahçede hayvan gübresi kullanıyorum, fazla bir değişme olmadıktan sonra solucan bakıp gübresini üretmek pek avantajlı gibi gelmiyor. Saksılarda üretim yapılacak ise verim alınabilir, diğer türlü solucan gübresini bahçeye yaymak pek anlamlı olmayacak.
Tünel seraya marul ekeceğim, burdada deneme yapacağım, bakalım nasıl sonuçlar çıkacak.
Bir solucan gübresi üreticisi ile görüşmüştüm. Başka yerden alıp denedim dedim, hiç faydası olmadığını söyledim. Türkiye'de üretilenlerin (sıvı gübre) değerinin düşük olduğunu söyledi. Onlar yurtdışından getirip satıyorlarmış. Başka milletin mallarını satıyoruz yani..
Katı olarak üretim yapan firmalar acaba ürünlerinde böyle denemeler yapıyor mu bunu merak etmeye başladım. Öyle, şöyle, böyle deniiyor ama, gerçekten de öyle mi..
|
ekosolfarm firması ile iletişime geçmiştim bu firma ilk üreticilerden ayrıca...solucan gübesinin malesef son yıllarda ticari kaygı dolayısıyla yanlış üretildiğinden bahsetti...özellikle mama yaparken asit oranı ,hayvan gübresinin oranı ve özelliği,ısı nem gibi özellikler ürünü/gübreyi etkiliyor dedi...
******* bir analiz yaptırın gübredeki değerler ortaya çıksın...