View Single Post
Eski 27-07-2016, 17:14   #12
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
En kolay ve basit su şişesi içine 10 cm torf perlit karışımı konuyor Alınan çelik ağızdan içeri yerleştiriliyor bir çay bardağısu konuyor ağzı kendi kapağı ile kapatılıyor
Bir hafta kapak açılmıyor sonra kapak açılıp o şekilde 20 gün su verilmeden bol işıklı bir ortamda tutuluyor bitkide yeni yaprakların görüldüğü zaman plastik kesilip saksıya alınıyor
Sayın ahmeter'in yukarıda alıntıladığım yöntemi ile çok kez Begonvil bitkisi çeliği tutturdum. Oldukça başarılı sonuç veriyor. Hatta burada yazılı olan toprak harcını tam uygulamasak da başarılı sonuç alıyoruz (ki ben torf-kum ağırlıklı harç kullanıyorum genellikle). Önemli olan şişenin sera ortamı oluşturması ve kapalı kalma süresi anladığım kadarıyla. Şişemiz uzun süre kapalı kalırsa çürüme, kısa süre kapalı kalırsa da kurumaya sebep oluyor.

Name:  Alacalı Begonvil.jpg
Views: 1942
Size:  36.1 KB

Bu da en son çelikleyip başarılı (şimdilik iyi ilerliyoruz) sonuç aldığım güzellik.

Sayın ahmeter, buradaki bilgi paylaşımınızın üzerinden uzun zaman geçmiş ve ben ilk okuduğum günden beri başarıyla uyguluyorum bu yöntemi. İyi bilgi bakidir, teşekkür ederim

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön