View Single Post
Eski 28-08-2007, 20:19   #147
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bana da köyden bir tanıdığım çok ürün veriyor diye 10 kök fide vermişti. Fideleri diktikten kısa bir süre sonra kocaman salkım somatesler oluşmaya başlayınca çok sevinmiştim. Demek gerçekten bol verecek diye düşünürken
Sadece o salkımlar oldu bitki tepeden sararmaya başladı. Geçen haftalarda tepelerini budayınca tekrar canlanmaya başladılar ama bu mevsimden sonra daha ne kadar domates verebilir bilmiyorum. Bir de bu hafta kargalar başladılar yine kızaran domateslerimi gagalamaya. Gagaladıklarını bitirseler keşke ama bunlar açgözlü
Domateslerle ilgili benim hatam şu oldu: Bir kere domates ekilen yere bir dahaki sene ekilmezmiş hatta iki sene başka bir ürün ekilirmiş. Ben geçen sene bahçe buldum diye sevinip her yere domates doldurmuştum. Bu sene de başka yerim olmadığı için aynı yere ektim tabi. Ama seneye daha hazırlıklı ve bilinçli hazırlanıcam. Bu sene ekmediğim yerlere kışın da bir şey ekmeyip bol gübreleyip dinlendirdikten sonra zamanı gelince domates fideleri ekicem. Bir de seneye de havalar çok sıcak olursa şu fidanlıkların kullandıkları gölgelik filelerden alıcam. (Sağlıklı olursam inşallah )

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön