Merhaba sevgili abilerim ablalarim. Is yerinde arkadaslarimin anlattiklarindan ve fotograflarindan heveslenerek ben de menekseye gonul verdim. Facebook sayfasindan degerli Veli beyin onerisiyle birkac gundur konuyu ilk sayfalarindan itibaren okuyorum, yaklasik 2011in mesajlari
Forum ile tanismadan once ekmis oldugum yavrularimin resmini koyuyorum. Yarisi suda yarisi direk torfa konulmustu. Torfa koyarken saplari biriki gun suda bekllettigim halde açili kesip koymustum. Yapraklar asagi bukulup yumusamisti. Sap ucu kesmenin hata oldugunu dusunup tekrar suya aldim onlari. Suya ilk koyduklarimi ise torfa aldim ve onlar diriliginden pek birsey kaybetmediler. Daha onceki torf deneyimim ise su sekilde olmustu. Yapraklari yeni satin aldigim perlitli kuru haldeki torfa koyup sonradan suladim. Tabi bu torfu sertlestirdi. O sekilde 6-7 yaprak harcamistim. Simdi ise torfu surekli yapraksiz olsa bile nemli tutuyorum. Arada bosaltim serip havalandiriyorum. Iste son yapraklarimi bu sekilde hazorladigim torfa koydum(resimdekiler).Ne zaman torfun ust kisimlari kuruyor o sekilde cay kasigiyla su damlatiyorum 3-4 kasik

simdi beklemedeyim. 20gun sonra dugunum var umarim bana surpriz yaparlar