View Single Post
Eski 18-07-2016, 12:33   #30
Kursatates
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WALNUTREES Mesajı Göster
Emeğiniz büyük allah yardımcınız olsun inşallah yaptığınız hiçbirşey boşa çıkmaz. Başta siz ve diğer ceviz dostalarına bilgi paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz, paylaşılmayan hiçbirşeyin güzel olmayacağı gibi , Bilgin'in paylaşılması , ticarete dökülmesi ayrı bir güzellik. Ben bunu vatana yapılan en büyük hizmetlerden görüyorum, nede olsa biz gidicez ağaçlar kalacak...herneyse
Benim adım Batuhan İstanbul'da yaşıyorum, 1000 lık bi ceviz bahçesi yapacağım yer Çanakkale
Kafam da milyon tane soru var ama burda hepsini soracak değilim , bende sizin önceden yaptığınız gibi şuan araştırma evresindeyim, araştırıyorum soruşturuyorum okuyorum...
Bazı bahçeleri yerinde gidip ziyaret etmem lazım bana veribileceğiniz tavsiye var mı acaba İstanbul çevresi ****... Marmara ve Ege bölgesi olabilir.
Sizce bırakacağımız (8&5) boşluklara (aralara) şeftali dikilirimi.neden şeftali derseniz cevizleri dikeceğim yerde çok fazla şeftali tarımı yapılıyor. Düşüncem bu işlere yatıracak çok fazla param olmadığı için şeftaliler en azından tarlanın giderlerini karşılar diyorum.
Herkese selamlar saygılar
Batuhan bey temenni ve görüşleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz elimden geldikçe cevaplamaya çalışırım. konum itibari ile izmitte bulunan Ataman çiftliği size yakın gezip araştırma yapmanızı tavsiye edebilirim. Ataman ceviz çiftliği şeftali konusunu gelince sezonluk bitkiler ekerek iç tarım yapıp girdi maliyetlerini düşürebilirsiniz. (susam,yonca,sebze gibi..) ama sizinde taktir edeceğiniz gibi şeftali de ceviz gibi 3-4 yıldan önce verim alabileceğiniz bir bitki veya ağaç türü değildir. kaldıkı onunda kendine göre bakım ve yetiştirme masrafları olacaktır. buda sizin girdi maliyetinizi düşürmek yerine artırıp zarara uğratacaktır. o yüzden ağaç içine ağaç dikmen mantıklı değildir maliyet düşürme açısından.. kolay gelsin

Kursatates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön