View Single Post
Eski 16-07-2016, 01:46   #59
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Sn.praecox'u kişisel olarak tanımıyorum fakat orkidelerim hakkındaki sıkıntılarımda her zaman yardımcı olmuş bir isimdir. Dediğim gibi sadece forum çerçevesinde sorularımı cevapladığı için karakterini yorumlanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Fakat ağaçlar net sitesine olan faydalarından bahsetmezsem olmaz

Kendisi sitemizin orkide bölümü için sağlam bir temeldi. Bölümdeki pek çok başlığı başlatan bizzat kendileri olup siteyi belli bir sisteme sokmuştur. Ayrıca soru cevap şeklindeki yanıtlarıyla diğer kullanıcıları da yardımcı olmayı hedeflemiş bir insandır. Eminim ki yazılarını kısa ve öz yazmasının sebebi buydu.

Orkide Bölümü'nü orkidelerle az çok ilgilenen biri olarak düzeltmek istediğimde çizdiğim planın onun forum sistemine çok yakın olduğunu görüyorum. Zaten forumumuzdaki bilgi kirliliğinin büyüyerek bir çığa dönmesi onun vefatından sonra gerçekleşti. Ben gerek üyellerimize gerek dışarıda bu işi hobi eden tanıdıklarımı şunu dedim; orkideleriniz ölebilir ama yeter ki öğrenin. Benim şu anda Noid orkidem dışında maalesef hepsi öldü ancak bildiğim her tekniği elimden geldiğince uygulamaya çalıştım. Orkidelerle hala ilgilensemde o bölümde sorulara çok yanıt vermiyorum çünkü hep aynı sorular sorularak binlerce sayfaya doğru gidiyoruz. Fakat bazı insanların içten yazılarını okuyup kendi hissettiğim çaresizlikleri hatırlayınca tekrar ediyorum.

Eminim hala bizimle olsaydı Orkide Başlığına katacağı pek çok gelişme olurdu. Onun orkide sevgisi ve özenli soru cevaplama teknikleri bende forumu düzenleme gicü uyandırıyor. Onun bilgisi yabancı orkide forumlarının bilgileriyle yarışır hatta geçer nitelikteydi. Kendisinin bu yönlerinin unutulmasını hiç istemem. Mekanı cennet olsun.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön