View Single Post
Eski 13-07-2016, 19:27   #77
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Eger bu isi yaparsam bir de kuruyemis dukkani acarim artik. Tadim ic ceviz mensei ABD, chandler, kilosu 100tl...uretici surunsun.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
İlk önce sapla samanı ayırmak lazım. Perakende isterse 30 lira olsun, önemli olan üreticinin toptan sattığı fiyattır ( tabi pazara çıkıp benim gibi sürünenleri saymıyorum). Pazarda domates 2 lira, antalyada üretici 10 kuruştan domates satmaya çalışıyor. Kuruyemişçide ceviz 30 lira, sizce üreticinin cebine kaç lira girer? Birlik olmayı engelliyorlar. Neden? çünkü aracılar para kazanacak. Düzen kurulmuş.
Bugün 1 liradan vişne sattım aracıya. Bu nedir ya dalga mı geçiyorlar bizimle dedim. Aracı "onlarda haklı. Ellerindeki konsantreyi satamamışlarmış. EEE yük üreticinin mi sırtına binecek deyince "altta kalanın canı çıksın" dedi. Tarım bakanına soru önergesi verilmiş konuyla ilgili verilen cevap çok aydınlatıcı "çiftçiye dekara 4 lira mazot desteği veriyoruz" olmuş. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Elime motorlu testereyi almamamın tek sebebi ağaçların canlı olduğunu düşünmem ve bir canlıya kıyamamam. Size bir dost tavsiyesi; kimsenin gazına gelip fidan dikmeyin. Fidancılar kazanır, aracılar kazanır, siz avucunuzu yalarsınız. Bir ceviz furyasıdır gidiyor. Yine kaybeden ülkemin çalışan, emek veren üreticisi olacak.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön